Autóbérlés olcsón? Ma már nem lehetetlen

Megoldható az autóbérlés olcsón is?

Az autóbérlés olcsón megoldható segítség a problémánkra. Sokan még ódzkodnak a bérlés ötletétől, azonban a tapasztaltabbak már tudják, milyen jó is egy segítő kéz, hogyha az ember folyamatosan falba ütközik a terveivel. Nem is csoda, hiszen az ember legtöbb terve utazást vesz igénybe, és a tömegközlekedés több szempontból is problémás lehet. A vidéki ritka járatok igazán bosszantók tudnak lenni, más útvonalakat nem is lehet ilyen formán megtenni. Máskor a dolgaink jelentenek nehézséget, hiszen senki nem szeret több bőröndöt cipelni át az ország egyik pontjáról a másikra, vagy akár tovább is. Máskor a magunkkal vitt csomagok még nagyobb helyet is jelentenek, mint amit puszta kézzel elbírnánk. Az autóbérlés olcsón talál megoldást mindezen problémák.

Az autóbérlés olcsón is megéri

Habár sokan még mindig félnek attól, hogy jármű nélkül maradnak, a autóbérlés olcsón nyújt segélyt erre a panaszra, ráadásul számos előnnyel is jár. Nézzük meg ezeket az előnyöket. Habár azt nem mondhatjuk ki, hogy az autóbérlés mindenki számára a legjobb döntés, mégis számos olyan esetet fel tud az ember sorolni, amikor jól jön. Persze mindez mérlegelés kérdése. Milyen autót szeretnénk? Milyen gyakran tervezzük használni? Mekkora távot teszünk meg vele egyetlen út során? Ezek az igények egy jó útmutató tervként szolgálnak arra, hogy az ember végig gondolja, mint is vár el napi szinten egy járműtől. Sokan minden egyes nap így járnak a munkahelyükre, és hosszabb távokat tesznek meg, ilyenkor értelemszerűen nem előnyös egy bérelt autót tartani. Azonban számos másik esetnél mégis az lehet a megoldás. Azoknak, akik ennél ritkábban, akár csak havonta két-három alkalommal használják az autójukat, azoknak ez a lehetőség jó megoldás lehet. Az autóbérlés attól lesz kifejezetten olcsó, hogy nem kell számolni azokkal a költségekkel, amikkel egy saját autónál. Több százezer vagy millió forint is lehet akár egy használt autó megvásárlása is, amely folyamatos vizsgáztatásra és karbantartásra szorul, ráadásul kötelező biztosítással jár. A probléma még csak ezután kezdődik, hiszen a kötelező költségek mellett sokszor karbantartási összeggel is számolnia kell az embernek. Ez sokszor csak egy-két kisebb dolog, amit könnyedén meg lehet vásárolni, máskor több tízezer forintos utunk is lehet az autószerelőhöz. A bérlésnél ezek a költségek nem minket terhelnek, egy olyan autót kapunk kézhez, ami ráadásul folyamatosan ellenőrzött, így nem kell attól félnünk, hogy egy hosszabb út akár egy lerobbanással végződik, persze mindig vannak kivételek. A bérlés előnyei közé tartozik továbbá, hogy mindig a megfelelő járművet tudjuk kölcsönözni. Sokszor van olyan eset ugyanis, hogy az embernek valamilyen nehezebb árut kell szállítania, vagy akár egy egész bútorszettet felvásárolt valahol, kiszállítás nélkül. Ilyenkor sincs ok a pánikra, hiszen csak egyel nagyobb autót bérel az ember, platós vagy ponyvás kisteherautót, vagy esetleg speciális hűtőautót.

Mikor hozzáférhető egy autóbérlés olcsón egyáltalán?

Érdemes jól megfontolni a döntést még akkor is, amikor már a kölcsönzés mellett voksolt az ember. Ilyenkor is jól jön a matek, hiszen minden egyes autómodell más és más árakban mozog, ezért érdemes már a nagy nap előtt megnézni, hogy melyik jármű lenne a számunkra a leginkább ideális. Ebben a választásban az ár is segíthet, hiszen az autóbérlés olcsón éri meg igazán. Az is fontos, hogy milyen periódusonként van váltás a bérlés napi átlagösszegében, ugyanis több ezer forintot spórolhat az ember, hogyha a teendőit egymást követő napokra teszi, és így egyben hosszabb időre kölcsönöz.

Autóbérlés olcsón – magánszemélynek és vállalkozónak

Az autóbérlés olcsón hozzáférhető magánszemélyek számára is, azonban vállalkozóknak még jobban megéri ezt a szolgáltatást választania, hiszen egy részét a kölcsönzésnek le is adózhatják. A vállalkozásoknál továbbá mindig erősen kétséges, hogy éppen milyen járműre lesz szükség, és még akár egy helyi virágárusnak is szüksége lehet egyszer-egyszer egy hűtősfurgonra, hogy kiállításra vigye a növényeit. Érdekesen sokrétű tehát ez a szolgáltatás, ráadásul az autóbérlés olcsón hozzáférhető is a széles spektruma mellett, ezért nem is olyan nagy csoda, hogy egész nagy népszerűségnek örvend a vállalkozók körében, de már a magánszemélyek is egyre nagyobb bizalommal fordulnak hozzá.

Elmondható tehát, hogy az autóbérlés olcsón megvalósítható alternatívája a saját autónak, de leveszi a tulajdonosi terheket az ember válláról, nincsenek extra költségek és karbantartási díjak, nekünk külön csak a benzinről kell gondoskodnunk, hogyha túl sokat használtunk a bérlési idő lejárta előtt. Azon kívül oda kell figyelni a megválasztott autó egyéni költségeire és természetesen az egyszeri bérleti idő hosszára is.

Én tehát mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a remek lehetőséget, ami sokak életét megkönnyítheti, és többé nem lesz akadály sem a nyaralás, sem a vidéki hétvége a szülőknél, de még a kollégiumi költözés is könnyedén megoldható ilyen feltételek mellett.