G3 stúdió korlátozások alatti nyitva tartás

A G3 stúdió átmeneti szabályairól

Alapvetően nyilvánvaló, hogy az évnek éppen nem ez a szakasza a legalkalmasabb bármilyen jellegű fotózás lebonyolításra, hiszen a jelenlegi korlátozások igen csak megnehezítik ezt a helyzetet. Így aki teheti halassza el a fotózását és várja meg míg lecseng a jelenlegi káosz. Ellenben amennyiben tényleg igazán szükséges a fotózás, hiszen olyan alkalmat kívánnak megörökíteni, mely az életben csak egyszer adódik (lánykérés, jegyes fotózás, esküvői fotózás, kismama fotózás, újszülött fotózás stb.) akkor bátran keressék fel a G3 stúdiót, ugyanis bizonyos járványügyi korlátozások mellett továbbra is szertetettel várják a vendégeiket. Az alábbiakban a járványügyi korlátozásoknak megfelelő szabályokról írnék röviden.

A G3 stúdió átmeneti szabályai

 Miután a G3 fotóstúdió elsősorban beltéri fotózásokkal foglalkozik, így magát a fotóstudiót, minden vendég után alapos fertőtlenítésnek vetik alá, de ez természetesen nem csupán konkrétan a műteremre korlátozódik, hanem a stúdió egészére, beleértve a mosdókat, az előteret és minden olyan helységet, melyet esetlegesen érintett az áthaladó vendég. Amíg tartanak a korlátozások addig kizárólag egy stúdió vehető igénybe egyszerre, így az eddigitől eltérően csakis egy vendéget tudnak fogadni egyszerre, így minimalizálva az egy légtérben tartózkodók számát. Természetesen amennyiben nem életbe vágóan fontos és mint már említettem nem különleges alkalomról van szó, akkor talán érdemesebb elhalasztani a fotózás ídőpontját, hiszen akkor már jóval egyszerűbb lesz a fotózásra sort keríteni. De természetesen a sürgősebb, fontosabb eseteket ebben a kritikus ídőszakban is szeretettel várják az érdeklődőket. Illetve akik esetleg mégis most szeretnék, minél hamarabb lezavarni a fotózásukat, azoknak felhívják a figyelmüket arra, hogy a fotóstúdióban több ponton is ki vannak helyezve kézfertőtlenítők, melyeknek a használatba vétele kötelező jellegű, így is hozzájárulva ahhoz, hogy a fotózás menete teljesen higiénikusan történjen. Véleménynem szerint abban az esetben, ha ténylegesen szükségszerű a fotózás mihamarabbi lebonyolítása, akkor mindenképpen forduljanak a G3 fotóstúdióhoz bizalommal, hiszen itt egészen biztosan a lehető legnagyobb oda figyeléssel és a szabályoknak megfelelő leírások alapján folyik a munka.

A G3 stúdió bérlése

Úgy gondolom azok számára, akinek jelenleg még ismeretlen a G3 stúdió érdemes lenne röviden bemutatni az adott fotóműhely kompetenciáit, az alábbiakban erre fog sor kerülni. Mivel maguk az alapítók is fotósok, ezért pontosan tudják mekkora segítséget tud jelenteni, ha a fotóműterem bérlés egy végtelen egyszerű folyamat, ahol a stábnak csak a munkára kell koncentrálnia és nem kell még mindenféle egyéb idegesítő dologgal foglalkoznia.. Maga a műterem a belváros szívében a XIII kerület, Taksony utca 1 szám alatt található, amely egyszerű megközelíthetősége miatt is igencsak jó választásnak bizonyult számunkra, ugyanis mi is belvárosi lakosok vagyunk és abszolút szempont volt, hogy ne kelljen a fotózás miatt messzire utaznunk.

A műterem maga  rendkívül letisztult és elegáns, de emellett mégis rendkívül barátságos, meleg környezettel. Igazán szimpatikus volt, hogy  a természetes fény érdekében hatalmas ablakokkal, és tágas terekkel rendelkezi a fotóstúdió így a fotózások alkalmával nem is feltétlen szükséges a reflektorokat használni.  Tulajdonképpen két műterem áll a megrendelők rendelkezésére. Ezek közül az egyik a 01-es, amely  napfény stúdióként is szolgál, itt a kialakításból fakadóan elegendő természetes fény van, és akár a végtelenített fehér háttér segítségével napfénynél illetve természetes fénynél is fotózhatunk, de természetesen ez a stúdió is részlegesen sötétíthető kívánság szerint.

A másik alternatíva a 02 – es fotó műterem is csakugyan, mint az előző is rendkívül világos, de igény szerint szintén akár teljesen be is sötétíthető, ha zavarna a külső fény a vakuk beállításában. Az alap fényformálókon kívül ( hasy box reflex ernyő, reflektor) számos extra felszerelést lehet bérelni. Mint például 180 cm-es oktoboxok , 230 cm parabola, 75 cm beauty dish, snoot vagy akár a180 cm brollybox ernyő vagy 2,5 m-es fényáteresztő keret. Számtalan színű papír és anyag háttérből, illetve különböző hatású épített háttérpanelokból is lehetőségünk nyílik a választásra a fotóstúdió bérles során.

Bővebb információk érdekében érdemes ellátogatni a G3 fotóstúdió weboldalára https://www.g3studio.hu/rolunk/ ahol egészen részletes tájékoztatást kaphatunk arról, hogy pontosan hogyan tudjuk igénybe venni a műtermet és milyen anyagi vonzattokkal terhelne ez minket, továbbá lehetőség nyílik egy a jelenlegi helyzetben telefonos konzultáció megszervezésére is.

A G3 stúdió élmény

Persze a fotózás maga egy élmény is. Vannak olyan megrendelések, ahol ez nem teljesen igaz, egy marketing célú kreatív fotózás nem feltétlenül kell átütő élmény legyen, hisz mindenki “dolgozik”, a modelltől a fotósig. Persze nem árt, ha jó a hangulat. De a képeken is látszik, hogy milyen volt ott lenni, ezért ilyenkor sem elhanyagolható a helyzet “élménye”. Viszont egy portfolio fotózásnál, ahol nem szakmabeli modellt, hanem egy embert fotózunk, a személyiségét szeretnénk megmutatni, ott elengedhetetlen a hangulatteremtés. És ebben jó, ha a fotós nincs magára hagyva, és segíti benne a műterem maga is. Ezt a G3 stúdió kiválóan nyújtja.