Jump to content

Egyre fontosabb a mobilbarát weboldal!

Ismét fel tudunk hozni egy okot a responisve, mobilbarát megjelenés szükségessége mellett.

Rossz hírünk van azok számára, akik azt gondolták, hogy nem kell fejleszteni folyamatosan a webes megjelenést és jó hírünk van azoknak akik már megtették a lépéseket a felé, hogy weboldaluk responsive megjelenéssel, mobilbarát megoldásokkal rendelkezzen.

A Google angol nyelvű keresőjében ugyanis már megjelent a Google legújabb fejlesztése, mely erősíti a mobilbarát weboldalak keresőoptimalizálását. 

A mobilról indított keresések esetében a Google találati listája tájékoztatja a látogatót, hogy az adott találat mobil optimalizált-e.  Ennek segítségével a felhasználó már tudhatja a rákattintás előtt, hogy mobilbarát weboldalra látogat-e el? Bár a fejlesztés még csak az angol nyelvű Google keresőket érintette, nem kétséges, hogy hamarosan hazánkban is bevezetik. A Google ugyanis egyre inkább támogatja a mobil optimalizált vagy más néven responsive megjelenéssel rendelkező weboldalakat.

Mit jelent a responsive, mobilbarát weboldal?

A responsive weboldal azt jelenti, hogy a weboldalnak nincs még egy klónja, amely mobilról indított böngészés esetén jön be egy átirányítás után. Pl. m.senswerk.hu, hanem az oldal megjelenése alkalmazkodik az adott eszközhöz. Ezzel a módszerrel megelőzhetjük a tartalmak duplikálását, valamint minden eszközhöz hozzá igazodik weboldalunk megjelenése, nem kell kompromisszumokat kötnünk.

Ha nem szeretnél látogatói forgalomtól elesni, vagy szeretnéd megtartani jó pozíciódat a keresőkben, akkor érdemes mihamarabb mobilbaráttá tenned weboldaladat. Ráadásul, ha ügyfelünk vagy, akkor ezt "Köszönjük" programunk keretében minimális büdzséből oldhatod meg.

Forrás és kép: Google Webmaster Central