Jump to content

Akadálymentesítés

Sajnos Magyarország legtöbb weboldala nem alkalmas struktúrájában arra, hogy azt akadályoztatott társaink is használni tudják.

Akadálymentesítés

Az internet világa ma szinte nélkülözhetetlenül fontos információforrást nyújt, hogy teljes életet éljünk. Segítséget nyújt a tanulásban, ügyeink intézésében,  szórakozási lehetőségeink kiválasztásában... és ez csak néhány példa arra, hogy például vak- és gyengénlátó társaink mennyi mindentől esnek el.

A gyengénlátók képviselik az interneten akadályoztatottak legnagyobb csoportját. A gyengénlátók számára a nagy kontrasztos felbontás, a méretezhető weboldalak és a tiszta struktúra óriási segítséget jelenthet. Vak társaink számára pedig elengedhetetlenül fontos felolvasó programok használata, melyekhez a tiszta struktúra hatalmas segítsgéget nyújt.

Mit tehetünk a gyengénlátókat támogató honlapokért?

Sok esetben akár egy honlapot pár nap alatt is olyan formátumuvá lehetne tenni, hogy azt akadályoztatott társaink is használhassák, mellyel egy jelentős gesztust teszünk az esélyegyenlőség felé.

A SenSWEB illetve SenSCMS rendszerekkel készült honlapok minden esetben alapfunkcióként tartalmaznak egy gyengénlátók számára optimalizált CSS-t (grafikai megjelenést) is, amely alkalmas a W3C által elvárt akadálymentességi követelmények biztosítására.

Már létező weboldalak akadálymentesítését is szívesen vállaljuk, legyen szó Joomla, Drupal, Wordpress, vagy egyéb rendszerrel készült weboldalakról. Tégy egy gesztust az esélyegyenlőségért és kérd ajánlatunkat.