Környezettudatotosan az IVECO segítségével

Az IVECO ebben segíthet bennünket

Az IVECO-val számos autóalkatrészhez és teljes új- és használt autókhoz is hozzá tudunk jutni. Ezt azonban sok cég elmondhatja magáról, Magyarországon számos használt- és új autókereskedést találhatunk, amelyek igazából csak abban különböznek egymástól, hogy hol helyezkednek el. Ilyenkor az ember egyszerűen csak a hozzá legközelebb eső céget választja, az IVECO azonban egy olyan cég, amelyhez akár az ország egy távolabbi pontjáról is megéri felutazni. A vállalkozásnak ugyanis az egyik fő szempontja, hogy a lehető legkörnyezetkímélőbb újításokkal dolgozik a működésük és a termékeik esetében is. 

Mennyit számít a környezettudatosság az IVECO életében? 

Az IVECO elgondolása már eleve a környezetkímélés segítségével született meg, amelyben ők majd különböznek a többi egyszerű cégtől. Ahogy telnek az évek, egyre nagyobb szerepet kell kapnia a környezetünk kímélésének, hogy az unokáink, sőt már a gyerekeink is egy szép és biztonságos világot tudjanak maguk körül. Ehhez azonban nem elegendő, hogyha csak elhagyjuk a műanyag szatyrokat és újrahasznosított fából készült eldobható evőeszközöket használunk az étkezések során, hanem ennél sokkal nagyobb változtatásokra van szükség. Persze az egyik legnagyobb veszélyt a bolygónkra nem más jelenti, mint az üzemanyag kibocsátás. Erre sokan keresik már a választ és meg is találták, azonban a környezettudatos autókat egyelőre csak egy olyan réteg engedheti meg magának, amelynek a létszáma igen csekély. Mit is tehetünk tehát mi, „egyszerű” emberek, hogyha mégis a környezetünkre odafigyelve szeretnénk közlekedni?

iveco-pic3

Természetesen ehhez a legjobb döntés, hogyha az ember gyalog vagy biciklivel közlekedik, nagyobb táv esetén pedig a tömegközlekedést választja. A tömegközlekedés is természetesen nem kifejezetten a legjobb a bolygó számára, azonban mivel sokan használják, így a nagyobb rossztól, az autók használatától kíméli meg a Földet. Ez azonban, lássuk be, csak egy bizonyos pontig lehetséges. Akik tehetik a fővárosban, egyébként sem használnak személyautókat, mert már a fenntartásuk sem éri meg, amikor azonban valakinek szüksége van egy járműre, sajnos nem tudja mégis csak a tömegközlekedést választani. Ez történik vidéken, ahol a közlekedés sokszor csak óránként vagy kétóránként jár, és ha azt gondolnánk, hogy ennyit még ki lehet bírni, akkor meg kell említenem, hogy ezek a járművek általában késnek, hosszú percekig, néha órákig állnak különböző problémák miatt. Persze nem mintha az autópályán nem kerülhetnénk dugóba ugyanúgy, azonban az esély mégis csak kisebb a késésre a munkahelyről. 

Az IVECO egy köztes megoldást jelent mindenki számára, egy olyan arany középút, amelyre érdemes lehet felfigyelni. Hogyha nem is tudunk a tömegközlekedéssel bejárni naponta a munkahelyünkre, és mindenképpen személyautóval kell járnunk vagy a munkafolyamatokhoz van szükség valamilyen nagyobb járműre, esetleg teherautóra, akkor az IVECO segíthet bennünket. Ide kattintva tudhatunk meg róluk még többet: https://etv-truck.hu/

Mi az IVECO cégpolitikája?

Ahhoz, hogy egy megfelelő döntést hozzunk, érdemes egy kicsit jobban megismerkedni a céggel, pontosabban annak az elképzelésével, amelyre törekszik. Ezt az IVECO az alábbi gondolatokkal írja le: ecology, mint az újításra való törekvés. Ide tartozik a környezettudatos működés, az újítása az iparnak, amely egyre jobban figyel a Föld épségére, azonban az országban még annyira nem volt ennek reprezentációja, ami miatt ez a cég mindenképpen a legmodernebb elképzeléseknek a hordozójaként jött létre. Economy, amely a partnerek céljainak támogatására szolgáló elképzelés, tech, amely a színvonalas technológiai elképzeléseket reprezentálja, illetve vision, tehát maga az elképzelés, egy olyan modern, színvonalas vállalkozás, amely érzékeny az újabb lehetőségekre és elképzelésekre, folyamatosan figyeli a világ és az ipar értékrendszerének változását és erre reagálni képes. 

iveco-pic1

Természetes energiát használó járművek az IVECO-nál

Az IVECO egyik legnagyobb előnye, hogy számos járművet gyártanak, amelyek földgáz felhasználásával képesek a működésre. Mindehhez a legnagyobb teherautókig gyártanak megfelelő járműveket, amelyek más esetben a legtöbb környezetromboló üzemanyagot igényelnél és használnák el, így a környezet kímélése még nagyobb mértékű, mintha csak személyautókról lenne szó. A cég emellett dízel természetes alternatívájával is szolgál, CNG és LNG üzemanyagok gyártásával foglalkozik, folyamatosan kutat továbbá a témában, hogy hová lehet fejlődni. 

Összességében elmondható a cégről, hogy nagyon hasznos lehet mindenki számára, aki egy kicsit is jobban odafigyel a környezetére, és szeretne egy olyan bolygót átadni a következő nemzedékek számára, amely nem megmentésre való, hanem nyugodt és kényelmes életet lehet rajta élni, biztonságban és egészségben. Az alábbi cég is erre törekedik nap mint nap, és persze én csak egy részéről beszéltem annak, amely a teljes  tevékenységük, így akár akkor is érdemes lehet megnézni a honlapot, hogyha eddig nem olvastunk számunkra szimpatikus alternatívával.