Szamóca a tavaszi gyümölcsök jegyében

Szamócát mindenkinek!

A szamóca a világ legfinomabb gyümölcsei közé tartozik, hiszen amellett, hogy az íz világa abszolút egyedülállóan zamatos és édes, amellett számos nagyon értékes vitamint tartalmaz, melyek elengedhetetlenül fontosak a szervezetünk számára. Úgy gondolom a vitaminok és a különböző természetes cukrok fogyasztása teljességgel elengedhetetlen főleg a tavaszi, kora nyári időszakban. Szükségünk van a megújulásra a teljes megtisztulásra, én személy szerint minden ősszel és tavasszal egy nagy tisztító kúrát tartok, melyben teljesen megtisztulok, minden olyan káros dologtól, ami a szervezetemben van. Nekem ez mindig a testi-lelki megújulás, sokszor újrakezdés időszaka is, mely során ügyelek arra, hogy ne csak testileg, de mentálisan is helyrehozzam magamat teljes egészébe. A kúrám során tartok olyan napokat is, melyek kifejezetten a vitamin bevitelre koncentrálnak, ilyenkor kifejezetten sok szezon szerinti gyümölcsöt fogyasztok, hogy az egészséges vitaminok, minél több fronton jussanak a szervezetembe. Az egyik legnagyobb tavaszi kedvencem a szamóca vagy közismertebb nevén eper, mely rám fantasztikus hatással bír. Úgy gondoltam érdemes lenne összefoglalni, hogy a szamóca mi mindenben segíti a szervezetünk egészséges, dinamikus működését.

A szamóca jótékony hatása a szervezetünk egészére

A szamócának számos fantasztikus hatása van a szervezetünk egészére ezek közül szedtem össze a legkiemelkedőbb jótékony hatásait.

Az első és egyben napjainkban abszolút legkiemelkedőbben fontos tevékenysége, hogy erősíti az immunrendszert, annak köszönhetően, hogy rendkívül gazdag C vitamin forrás. Így amellett, hogy elősegíti a szervezetünk munkáját, gazdag C vitamin forrást is nyújt számára. Bizonyos kutatások kimutatták, hogy amellett, hogy tabletta formájában rendszeresen fogyasztjuk a C vitamint, elengedhetetlenül fontos, hogy a maga természetességében is megtegyük ezt, vagyis jelen esetben példának okáért, gyümölcs formájában.

A következő szintén nagyon fontos hatása a szamócának, hogy a meglehetősen gazdag C vitamin tartalmának köszönhetően, jelentősen javítja a szemünk egészségét és nagyon nagy eséllyel meggátolja a szürke hályog kialakulásának az rizikóját.  Ez azért nagyon jelentős tevékenysége, ugyanis a szürke hályog kialakulásának a veszélye nagyon komoly rizikóval jár, ugyanis amennyiben eldurvul, vakságot okozhat.

Szintén rendkívül fontos hatása a szamócának, hogy segít legyőzni a rákot, ugyanis a C vitamin köztudottan az egyik legerősebb antioxidáns forrás, mely képes lekötni a szervezetünkben levő szabad gyököket, ezzel megelőzve azt, hogy azok rákos sejtekké alakuljanak át. Úgy vélem a legjobb védekezés ebben az esetben is abszolút a megelőzés, főleg abban az esetben, ha a családunkba volt rákos megbetegedés. Az én esetemben példának okáért volt rákos halálozás, ezért nagyon oda figyelek arra, hogy megelőzzem ezt a problémát így tudatosan védekezem ez ellen. Tudatosan erősítem az immunrendszeremet és a legjobb esélyeket biztosítom az ellen, hogy bármilyen betegség erőt vegyen rajtam. Akinek sikerült meghoznom a kedvét egy kis friss szamócához, az látogasson el a https://simongyumolcs.hu/termek/friss-szamoca-eper/ weboldalra és gondoljon a magyar vállalkozókra és támogassa vásárlásával az adott vállalkozásokat.

A szamóca vitamin tartalma

A számomra szintén egyik kedvenc hatása a C vitaminnak, hogy segít megelőzni a ráncokat, ugyanis rugalmas bőrt biztosít a kollagén termeléshez, ugyanis ehhez elengedhetetlen a C vitamin illetve a víz fogyasztása, az eper pedig mindkettőben igen gazdag forrás.

Szinén jelentős hatása, hogy az eper képes harcolni a magas koleszterin szinttel, ami pedig azért rendkívül fontos szempont, ugyanis a szívbetegségek jelentős százalékát a magas koleszterin szint idézi elő. Ugyanis serkenteni képes az artériák kitágulásának a folyamatát, ezáltal csökkenti az elzáródások kockázatát. Illetve vérnyomás csökkentő hatással is bír, ugyanis az eperben levő kálium szabályozza a vérnyomást és csökkenti a rossz koleszterin szintet.

Továbbá jelentős gyulladás csökkentő hatással bír, így az ízületeink is nagyon hálásak lehetnek érte.

Végül, de abszolút nem utolsósorban fogyasztó hatása is elismert, ugyanis egyrészt felettébb gazdag rostokban, így gyorsítja, az emésztést ezáltal hozzájárul a gyorsabb fogyásunkhoz. Illetve édes íze miatt és emellett rendkívül alacsony kalória tartalma miatt kiváló édesség pótló, így köztudott módon segít, a fogyásban ugyanis megőrzi a súlyunkat és képes pótolni az olyan kalóriákban igen gazdag édességeket, melyeket mindenképpen jobb elkerülni, ha megakarjuk őrizni hosszútávon a súlyunkat.

Én személy szerint imádom a szamócát és úgy gondolom, hogy az egészséges immunrendszerünk fenntartásához elengedhetetlen a sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.